Fri. Mar 1st, 2024
Dynamic pricing

Met onze Dynamic Pricing heb je altijd de Slimste Prijs!

Is de concurrent jou op het gebied van prijswijzigingen altijd een stap voor? Dan kun je hierdoor een hoop omzet mislopen. Met de Dynamic Pricing software van SlimstePrijs kun je prijzen automatisch laten aanpassen op basis van ontwikkelingen van de concurrent.

Dynamic Pricing: efficiënt prijsstrategieën automatiseren

Wist je dat Amazon zijn prijzen 2,5 miljoen keer per dag veranderd? Prijzen blijven nooit constant en kunnen zelfs meerdere keren per dag veranderen. Dit handmatig bijhouden is een tijdrovende klus en vaak ben je hiermee net te laat. Je productprijzen handmatig up-to-date houden, zodat je niet te goedkoop, maar ook niet duur bent lijkt onbegonnen werk. De Dynamic Pricing tool van SlimstePrijs lost dit allemaal op en zorgt ervoor dat je de concurrentie altijd een stap voor blijft.

Dynamic Pricing voor E commerce is een prijsstrategie waarbij de prijzen van jouw producten automatisch aan worden gepast op basis van een reeks vooraf gedefinieerde regels die mogelijk zijn binnen de winstmarge. Dit wordt ook wel dynamische prijsoptimalisatie genoemd. Door gebruik te maken van Dynamic Pricing verhoog je jouw verkopen en maximaliseer je je omzet.

De voordelen van dynamic pricing software voor jou

  • Met dynamic pricing voor E commerce gaat prijzen aanpassen automatisch en kun je je tijd efficiënter gebruiken
  • Bespaar tijd door het automatisch verzamelen van informatie van concurrenten en het automatisch berekenen en bijwerken van prijzen
  • Jij kunt je weer volledig focussen op strategieën om de groei van jouw bedrijf te stimuleren

Concurreer automatisch met jouw verkoopprijs

Het bijhouden van prijswijzigingen van huidige en bijkomende concurrenten is een flinke klus. Door de continu veranderende prijzen op het internet is het belangrijk om de prijzen aan te passen op de vraag en aanbod. Helaas is dit handmatig niet bij te houden en is een menselijke fout snel gemaakt. Met de Dynamic Pricing software van de SlimstePrijs heb je altijd een voorsprong op je concurrent. Onze Dynamic Pricing tool past prijzen automatisch aan, waardoor je jouw winst maximaliseert en tijd bespaart. De grootste voordelen die hieruit voortkomen zijn:

  • Hogere winstmarge
  • Hogere omzet
  • Hogere klantloyaliteit

Uit het onderzoek ‘The Future Shopper’ blijkt dat prijs en bezorging de belangrijkste factoren bij een aankoop zijn. Merendeel van de deelnemers geven aan dat de prijs doorslaggevend kan zijn. Het is dus belangrijk om de prijzen aan te passen op het aanbod van je concurrenten. Dynamic Pricing in E-commerce zorgt ervoor dat je 24/7 concurrerend bent met als resultaat een omzet stijging van gemiddeld 35%. Daarnaast blijft de concurrentie ook niet achter. Wel 22% van de online ondernemers maken gebruiken van Dynamic Pricing Ecommerce software en 36% is dit van plan.